Het is natuurlijk ontzettend leuk om bloemen in je tuin te hebben staan, de meeste mensen kiezen ervoor om hun bloemen en planten simpelweg in de aarde te planten in de tuin of een plantenbak te kopen en die op de grond of tafel neer te zetten. Je kunt er ook voor kiezen om speciale plantenbakken te halen die je aan je hek kan ophangen, zodat je hek ook nog eens mooi versierd is met bloemetjes. Maar welke bloemen groeien er in welk seizoen? Hieronder zullen we je daar meer over vertellen.  

De lente 

In de lente kun je voor de typisch Nederlandse bloemen gaan, namelijk de tulpen. De tulpen groeien prachtig uit in allerlei kleuren in de lente, van knalrood tot aan paars en roos. Het is maar net welke kleur tulpen jij het mooiste vind staan in je tuin. Lente is ook het seizoen van de narcissen, die je tuin met de gele kleur vrolijk kunnen aankleden. 

De zomer 

In de zomer heb je de bloemen waar ook de naam van de maand in verwerkt zit, namelijk de zonnebloemen. Deze bloemen kunnen wel tot heel erg hoog groeien, dus het kan verstandiger zijn om deze aan de basis van je hek te planten in plaats van in een plantenbak. Ook lavendel groeit in de zomer en geeft je tuin ook nog eens een heerlijke geur. 

De herfst 

De herfst associeer je misschien niet meteen met bloemen, maar toch zijn er echt bloemen die in de herfst kunnen groeien. Zo kun je toch nog een beetje vrolijker worden met dat regenachtige sombere weer in de herfst. De bloemen die in dit seizoen goed groeien, zijn de asters en de chrysanten.  

De winter 

In de winter kunnen de bloemen over het algemeen niet heel erg goed groeien, dit komt omdat het vaak vriest en dit te koud is voor de bloemetjes. Wel kun je in deze periode alvast denken wat je voor de lente wilt gaan planten. Misschien is je hek ook wel aan vervanging toe, zodat de bloemenbakken beter opgehangen kunnen worden. Mocht je op zoek zijn naar een vervanging voor je hek, kijk dan eens bij de Hekken van Hekkenwereld. Zij verkopen super kwaliteit en hebben een goede prijs kwaliteit verhouding. Kijk voor meer informatie bij Hekwerk van Hekkenwereld en denk alvast na over welke kleurrijke bloemen jij allemaal aan je mooie hek kan hangen.